banner

בלוג העסקים הקטנים לת-ו-צ-א-ו-ת

בעל עסק – להיות עסק קטן מצליח זה…

בעלי עסקים וחברות לא יכלו לצפות את ה”מהפכה הזאת״, לרגע אחד ניזכר בסטנדרט החברתי- עסקי שלנו כאן בישראל 2020 בחודש מרץ האחרון ונבחן את שגרת החיים טרום משבר הקורונה. השגרה הייתה תקינה, יציבות בריאותית, פיננסית וחברתית, השוק העסקי הראה סימני צמיחה, הקניונים היו מלאים לצד חדרי מיון שפעלו בשגרה – כן מדי יום הגיעו חולים למיון .

בשגרה ״תקינה״ המשיכו בעלי העסקים בהתנהלות עסקית מקובלת שלהם כחלק מהשגרה, תרבות המכירות בעסק הפכה להיות ל”תרבות צריכת הלוואות” שוק האשראי צמח בצורה מפחידה וההלוואות לעסקים ומשקי בית קפצו במאות מיליארדי שקלים. שוק אשראי היה בגדילה והזמין שחקנים חדשים להצטרף לשוק ולייצר תחרות לטובת הצרכן, אז בשנים האחרונות תחת פיקוח המדינה הושקו והוטמעו בהצלחה רבה בשוק שירותי המימון החוץ בנקאי שסיפקו כספים בריביות ״מכובדות״ ללא ערבים וכך בעלי העסקים נטלו אשראי נוסף לכיסוי פערי מכירות, הפסדים ואובדן רווחים,  לצד חגיגת האשראי הבנקאי והחוץ בנקאי שוק חברות הליסינג צמח משמעותית והזמין בעלי עסקים לחיות את החלום ולנהוג ברכב מנהלים יוקרתי ובכך להקפיץ עוד ועוד את ההלוואות לעסקים במיליארדי שקלים, המדינה כהרגלה הבינה באיחור אופנתי “Houston we got a problem” ובמקום לעזור לעסקים במיסים וברגולציות, המדינה יצרה לשוק אפיק הלוואה נוסף “הלוואות בערבות מדינה” אשר הגדילו גם הן במיליארדים את התחייבויות העסקים.  מאוחר יותר “אנשים פרטיים”, חברות כרטיסי האשראי מכרו “בריבית נשך” מיליארדים לעסקים, הלוואות חברתיות וכמובן השוק האפור שגדל לממדים דרמטיים

אחד התחומים שבו המדינה פספסה לאורך כל הדרך, הינו תחום החינוך העסקי. ניהול עסק חייב פרקטיקה, חוסן מנטלי וידע מעשי בניהול הכסף – גם בעלי העסקים אשר למדו באקדמיה מנהל עסקים או כלכלה למדו תיאוריה ודוגמאות מעסקי ענק אשר לא רלוונטיים לניהול עסק קטן. 

הנחת היסוד לפיה לבעלי עסקים קיימים או יזמים חדשים יש הבנה לוקה בחסר ובחוסר התמצאות בנושא של ניהול העסק שיווקית ופיננסית אינה חדשה מרעישה. ניהול העסק הרי אינו מסתיים במכירת המוצר/השירות ויצירת רווח. עסקים רבים מתנהלים תחת ניהול לא נכון וזה קורה הרבה אצל שותפים, בני משפחה, או כאלה שמקצועם הוא עיסוקם וכול עניינם הוא העשייה והיצירה. בכדי לנהל נכון את העסק, בעל העסק נדרש לידע בתחומים שונים ומגוונים, אשר גם אם בפועל הוא אינו עוסק בהם עליו להכירם ולהבינם, ולו בכדי לדעת למה לצפות מנותני השירותים הללו לעסק שלו ו/או מה לדרוש מהם.

מטרת המאמר כאן היא לא רק להציף את פערי הידע בניהול עסק קטן לצד תרבות אשראי לקויה ותמיכה רגולטיבית מוגבלת מצד המדינה אלא לתת כלים פרקטיים לניהול עסק צומח. בתוכנית צו 8 לעסקים ובתוכנית נבחרת ישראל בעסקים אנו מציעים את כל המידע, השיטות והאנרגיה הדרושים לבעלי עסקים, יזמים, שכירים ואנשי מכירות בכדי להשיג ביצועי שיא. התכנים כוללים את התכנים העדכניים ביותר בנושאי: התנהלות פיננסית לבעל עסק קטן, השתלמויות תוכן, נטוורקינג, ומעבר לכך, אנו גם מנגישים את מיטב התכנים במפגשי השראה עם אנשי מפתח בשוק העסקי בישראל לצד קבוצת פייסבוק סגורה עם חומר עסקי ממוקד, מתומצת הכולל ניסיון פרקטי בתחומים השונים ליישום מידי. 

שם המשחק: הצלחה

המסלול לעסק מצליח בכללותו מתקיים סביב 3 צירים: ידע, כלים וסביבה עסקית. הוא כולל ידע עסקי המותאם לעסקים קטנים ובינוניים. כל המונחים, כל השיטות, הם כאלה שמבטיחים לכל עסק שיישם אותם – הכפלת פעילות עסקית, במיוחד בזכות ההתאמה לאתגרים שיש לעסקים קטנים  בישראל. 

חשוב להבין שניהול עסק באופן מדיד הוא הקובע את התוצאות העסקיות והפיננסיות של העסק. ניהול עסק משמעותו תכנון לעתיד, מהלכים יזומים בכל עת, קבלת החלטות וכמובן ניהול עסקי יוזם פרואקטיבי ולא נאפשר מצב בו העסק מנהל אותנו, גם לו לתקופה קצרה או בנושא מסוים.

כל בעל עסק צריך לשים לנגד עיניו 3 נושאים קריטיים עליהם הוא צריך להיות אמון:

  1. בניית תכנית עסקית ותכנית עבודה, אשר יכלול יעדים ומדדים ברי ביצוע ומדידה

התוכנית צריכה להיות מפורטת ככל האפשר, בנוסף חשוב שיהיו בה התייחסויות לכל סדרי העדיפויות שהוגדרו. גם היעדים של התוכנית צריכים להיות מוגדרים היטב וניתנים להשגה, כל יעד שכזה אמור לכלול פירוט של כלל פעולות הנדרשת לביצוע בכדי לעמוד בלוחות זמנים ולמדוד תוצאות עסקיות.

  1. בחינה מתמדת ומתחדשת של ביצועי העסק באמצעות המדדים.

בקרה שוטפת על ניהול העסק וביצועיו, ביצוע הערכה מחודשת באופן קבוע לגבי נושאים שונים,
בחינה שלהם על מנת לוודא שיושגו המטרות המוגדרות לניהול הכספים בעסק ולניהול העסק עצמו.

  1. הניהול הכספי של העסק, אותו אין להותיר בידיו של רואה החשבון או מנהל החשבונות בלבד. פיקוח ובקרה על התוצאות העסקיות כמו גם על תזרים המזומנים הם מרכיב חשוב לחוסן העסק.

ישנם עוד נושאים רבים, שחשוב שכל בעל עסק יכיר ויבין כיצד הם מתנהלים. כל בעל עסק, צריך להבין ולהכיר את המשפך השיווקי של העסק – כיצד מגייסים לקוחות ומהו מסע הלקוח. ללא ספק שחשוב וצריך להבין את הליך המכירה של המוצר או השירות שלנו, ולפעול מדי יום לייעול שיפור ודיוק. 

כל בעל עסק צריך להרכיב לעצמו “כוורת” של יועצים בתחום המשפטי, הפיננסי, הדיגיטלי והניהולי, שיוכל להתייעץ איתם מעת לעת, לקיים איתם “סיעור מוחות” במידת הצורך.

ובעיקר כל בעל עסק, קטן כגדול, צריך לשדרג את הידע שלו, ללמוד ולהעשיר את יכולותיו כדי להצעיד את העסק שלו קדימה. עסק אשר קופא על שמריו הוא עסק בנסיגה. עסק שמתחדש ומתפתח הוא עסק בצמיחה.

מה המשמעות בפועל?

בעל עסק נדרש ללמוד, לבדוק כל נושא לעומק ולהימנע לחלוטין מהנחת הנחות. עסק מצליח מחייב נורמות וסטנדרטיים צומחים, מהירות תגובה ויכולת קבלה ויישום החלטות מהירה. 

עסק חייב לשנן בכל פעולה, המטרה המרכזית שלי היא לייצר הצלחה משמעותית ללקוחות שלי. 

להיות מנהל עסק קטן מצליח זה…

אף פעם לא להפסיק ללמוד, אפילו לא רגע. בעל עסק שיזכור כי הוא לא יודע הכל וכל יום יש לו הזדמנות להשתפר וללמוד כדי להגיע לשלב הבא – יוביל את העסק שלו למקסום פוטנציאל ורווח נקי . העסק שלי יכול לגדול ולהתפתח באופן מהותי רק כאשר אני – בעל העסק גדל ומתפתח, אם אני לא אשנה בעצמי משהו, אם לא אקבל כלים חדשים העסק שלי לא רק שלא יגדל אלא ילך אחורה ובדיוק כמו בטבע אין שום דבר סטטי, בטבע אתה גודל או נובל.

זכרו, להצליח בעסקים זה אפשרי ובהישג יד, בהשקעה מודעת בידע כלים וסביבה עסקית, מדידה יומית ומכוונת מטרות כל אחד יכול לצור עסק מצליח. חשוב מעל הכל לזכור, כולנו יכולים לגדול להשתפר ולצור יותר הצלחה עסקית וממשית ביחס לאתמול. הכל תלוי בהחלטה אחת בודדת, ההחלטה להצליח בעסקים.

 

 

 

 

נבנה ב - על ידי מגדלור לעסקים

Accessibility Toolbar